HEJ!

Jag heter Nora Lindström och är en Grön politiker i Helsingfors. Jag är en 34 år gammal mamma och mänskorättsaktivist och bor i Sockenbacka tillsammans med min amerikanska man, vår spänstiga dotter, och vår kambodjanska gatukatt. Jag flyttade tillbaka till Helsingfors år 2015 efter över ett decennium av studier och arbete på fyra olika kontinenter.

För mig är det viktigt att försvara mänskorättigheter, främja jämlikhet, och respektera minoriteters rättigheter. Jag har erfarenhet av att jobba bland fattiga och utstötta grupper i både Asien och Afrika, samt även i Finland. För stunden arbetar jag med teknologi och digitalisering, och hur dessa kan användas för att främja mänskliga rättigheter. Nära mitt hjärta står även de s.k. papperslösas och andra invandrares rättigheter i Finland, något jag även jobbat med.   

Jag tror starkt på att alla har en förmåga att påverka samhälleliga frågor, inom ramen för sitt eget liv. Jag laddar om genom motion, keramik, litteratur, och trädgårdsarbete. Jag ser Helsingfors som en fin stad på många sätt, och vill vara med och utveckla den till än ännu mer öppen, internationell, och tolerant plats för oss alla. 

POLITIK

Jag kandiderade i kommunalvalet 2017 och fick 165 röster. Jag är nu ordinarie medlem i Helsingfors stads fostrans- och utbildningsnämnds svenska sektion. Jag också ordförande för Finlands Svenska Gröna (Grifi) styrelsemedlem i västra Helsingfors Gröna (LäHeVi) och aktiv i Gröna Kvinnor i Helsingfors (HENNA). 

Mina senaste uttalanden finns på min Facebook sida och mitt Twitter konto. 

 

Var I KONTAKT

Hör gärna av dig angående aktuella frågor i Helsingfors eller om du vill veta mera om mig.

 
 
Namn *
Namn

TACK

Ett stort tack till min man Gregory Pellechi som stött mig och mitt politiska engagemang på alla möjliga sätt, inklusive med att sätta upp denna webbsida.

Jag är också otroligt tacksam för den begåvade Mashkoor Imad som tagit fotona på denna sida.