gröna baby.jpg

HEJ!

Jag är en 34 år gammal Grön politker, mamma och mänskorättsaktivist baserad i Helsingfors. Jag bor i Sockenbacka tillsammans med min amerikanska man, vår spänstiga dotter, och vår kambodjanska gatukatt. Jag flyttade tillbaka till Helsingfors år 2015 efter över ett decennium av studier och arbete på fyra olika kontinenter.

ARBETE

Jag har 10 års erfarenhet av att arbeta inom internationell utveckling. Jag har arbetat bland fattiga och utstötta grupper i både Asien och Afrika, samt även i Finland.

För stunden arbetar som Global Coordinator for Digital Development på Plan International. Jobbet handlar om att förstå hur teknologi och digitala medel kan användas för att främja mänskliga rättigheter, speciellt flickors rättigheter.

Nära mitt hjärta står även de s.k. papperslösas och andra invandrares rättigheter, något jag även jobbat med.   

Se även min profil på Linkedin

POLITIK

Jag kandiderade i kommunalvalet 2017 och fick 165 röster. Jag är nu ordinarie medlem i Helsingfors stads fostrans- och utbildningsnämnds svenska sektion.

Jag också ordförande för Finlands Svenska Gröna (Grifi).

Mina senaste uttalanden finns på min Facebook sida och mitt Twitter konto

 

Var I KONTAKT

Hör gärna av dig!

Namn *
Namn
 
 
 

TACK

Ett stort tack till min man Gregory Pellechi som stött mig och mina diverse engagemang på alla möjliga sätt, inklusive med att sätta upp denna webbsida.

Jag är också otroligt tacksam för den begåvade Mashkoor Imad som tagit fotona på denna sida.